Zadelmak maken - De Laarhoeve

Stapsgewijs voorbereiden op het dragen van zadel, hoofstel en ruiter.

De basis voor een levenslange vertrouwensband tussen mens en paard.

Zadelmak maken

Het zadelmak maken is een intensief leerproces waarbij de vertrouwensband tussen mens en paard wordt ontwikkeld. Elk paard heeft een uniek karakter en hiermee wordt sterk rekening gehouden tijdens de training.

We werken in een rustige, ontspannen omgeving waarbij de focus op de fysieke en mentale veranderingen voor het paard ligt.
De ervaringen die het paard in deze periode opdoet, zijn misschien wel de belangrijkste in zijn leven, het juiste samenspel tussen paard en mens is van groot belang.

De paarden leren op een 4-tal weken netjes aan de longe lopen, onder de ruiter lopen ze stap, draf en galop en hebben ze al genoten van een wandeling. Indien de eigenaar wenst kan er ook een hindernis worden genomen, zowel in vrijheid als onder de ruiter.

Sommige eigenaars verkiezen om hun paard na het het zadelmaken maken nog een maand verder te laten doorrijden, ook dit kan op De Laarhoeve.

Sebastian Neyt

Wij doen beroep op Sebastien Neyt (Seppe) voor het zadelmak maken. Om dit alles op een zeer rustige, paardvriendelijke manier te laten verlopen worden er maximaal 2 paarden per maand aangenomen.

Stages bij De Laaroeve

Meer weten over zadelmak maken bij de Laarhoeve?

© De Laarhoeve
Mijten Paardenvoer
Toerisme Vlaanderen